Min vision


Under min livsväg har intresset för blommor och trädgård alltid funnits med mig. Min fritid har alltid kantats av det gröna och blev också efter många år inom olika branscher det jag ville arbeta med. Utbildade mig i vuxen ålder till florist på Floristutbildarna i Stockholm. En fantastisk utbildning med många och roliga uppdrag. Till exempel har jag assisterat flera av de större floristnamnen i Sverige samt deltagit under Nobelveckan 2018 där jag var med och skapade blomsteruppsättningarna i Konserthuset till både Nobelkonserten och prisutdelningen. 


Den senaste utbildningen jag deltog i var Slow Flowerutbildning på Gunnebo Slott. Slow flowerbegreppet tilltalar mig mycket. För mig är det viktigt att välja blommor utifrån säsong precis som vi väljer frukt och grönt efter säsong. Att ta tillvara på det vi har runt omkring oss i trädgårdar och diken. Att kunna se det vackra i torkade växter och fröställningar. Varje säsong har sin charm och vi måste låta den få ta plats. Att ständigt ha tillgång på allt hela tiden gör ju att vi inte längtar tills den första narcissen i trädgården eller den första prästkragen i dikesrenen. Det vilda, det naturliga, det vegetativa - att återskapa naturen är hjärtat i mitt hantverk.


Jag odlar lite snittblommor själv på min kolonilott, jag köper in snittblommor från lokala snittblomsodlare under säsongen maj-oktober. Resten av året använder jag mig av blommor som är odlade i Holland, men aldrig från länder där blommorna måste fraktas med flyg så som tex Colombia eller Kenya. För mig är det viktigt att lämna ett så litet klimatavtryck som möjligt och jag tycker inte att det är försvarbart att köpa blommor som måste fraktas på ett ohållbart sätt. 

Jag torkar mycket material från min trädgård för att kunna använda mig av under vintertid.


Humlan Svensson