Nyheter på Humlans Gröna

Februari

Vi går mot ljusare tider - förhoppningsvis kommer Humlans Gröna ha kurser till försommaren. Längtan efter det gröna är stort nu och jag unnar mig varje vecka en krispig tulpanbukett, svenska tulpaner så klart! Plockar gärna in kvistar och grenar som jag driver upp inomhus för att få den där härliga skira grönskan som kommer att omge oss alla om några månader.

Så kära vänner - håll i och håll ut! Och unna dig blommor i säsong. 

December

Av flera anledningar kommer Humlans Gröna att ta en paus. Det är svårt att ha en verksamhet som bygger på fysiska blomsterkurser under den rådande pandemin. Jag hoppas kunna hålla blomsterkurser inom snar framtid, men avvaktar nu och ser hur våren kommer att bli.

För dig som har presentkort på Humlans Gröna så behöver du inte oroa dig för att de går ut. Jag förlänger tiden till den 31 december 2021 - då bör ju ni som har presentkort hunnit utnyttja dem.

Ta hand om er!
God Jul & Gott Nytt År!

November

Då var Humlans Gröna på plats i Gamla Linköping. Återstår bara att ordna med en bra lokal för kurser och föreläsningar. Men förhoppningsvis ordnar detta sig redan nästa vecka. 

Pga de nya restriktionerna så kommer samtliga kurser under november att ställas in. Väldigt tråkigt, men det är som det är. Människors hälsa måste gå först. 

Även den efterlängtade workshopen i Lund ställs in. Men vi planerar att ha den första helgen i februari och då kommer temat att vara Alla hjärtans dag. Håll utkik!

Oktober

Det händer grejer på Humlans Gröna och det känns väldigt roligt. Bland annat så kommer Humlans Gröna flytta till Gamla Linköping. Så spännande! Därför kommer inte några kurser hållas i oktober, tyvärr. Första kurstillfället kommer att vara i början på november. Håller även på att ta fram en liten webshop där du som kund kan köpa bland annat myrtentråd och spoltråd.

September

Humlans Gröna börjar kicka igång hösten efter en märklig sommar. Försöker att ha mina utbildningar utomhus så länge det går. Därefter blir det i större lokaler med ett maxantal kursdeltagare. Självklart kommer jag inte att hålla i några utbildningar om jag känner mig sjuk på något sätt och jag hoppas att du som deltagare också lutar dig mot ditt sunda förnuft och avanmäler dig om du har några sjukdomssymptom.

Kommer under hösten även att vidga mina vyer lite. Har blivit nedbjuden till mina gamla hemtrakter för att göra ett gästspel en eller två helger under hösten. Håll utkik här eller på sociala medier. 

Maj

Det är speciella tider vi lever i och jag har valt att inte ha några blomsterkurser under varken april eller maj. Men i juni drar jag igång med två kurser. Den första är en krydd- och kranskurs och den andra är en midsommarkranskurs. Se mer under fliken Aktuella workshops.

Mars

De blomsterkurser som är bokade kommer jag inte att ställa in. Viktigt att du som är anmäld hör av dig i god tid innan ifall du blir sjuk. Och känner du dig det minsta krasslig så är jag tacksam om du avanmäler dig. 

Jag kommer däremot att avvakta med att sätta in nya kursdatum tills det lugnat sig lite. Om du vill stötta min verksamhet så är du välkommen att köpa presentkort - du bestämmer summan. Jag skickar ditt presentkort till dig portofritt.

Hör gärna av dig om du har frågor!

Februari 2020

Jag fick reda på att KFUM i Norrköping gärna ville samla in blomsterfrö och grönsaksfrö till skolungdomar i Lettland för ett odlingsprojekt. Kontakta dem och frågade om de var intresserade av att jag skickade lite gott och blandat i fröväg. Och det var de så klart. Så nu har jag samlat ihop 20 påsar med allt från vallmo till palsternacka och ska skicka dem under morgondagen till KFUM i Norrköping. Är helt övertygad om att det här kommer att bli ett härligt projekt som ger utrymme till både glädje och kunskap.

Januari 2020

Låt mig få presentera Hanataba - en riktigt fiffig och snygg grej som hjälper dig att göra buketter med spiralteknik.

Om du klickar här kan du se en liten filmsnutt från när jag packade upp mina små darlings.

Hanataba är japanska och betyder blomsterbukett. 2018 skapades den första prototypen i Skåne och i år lanserades den på Formex. Så det här är en sprillans ny och kul grej som jag tror många kommer att ha glädje av.
Självklart kommer du att kunna boka in dig på en Hanataba-workshop, där vi dels testar på spiraltekniken utan Hanataban och så klart med Hanataban. Den finns i två storlekar och finns i tre färger: Champagne Gold, Gold och Rosé Gold. Du väljer själv vilken av dem du vill ha, det går också bra att köpa båda. Obs! Det går inte att välja en färg av varje utan endast i samma färg.

Kolla in mina blomsterworkshops för mer information.