Skapa en bukett med spiralteknik

På den här kursen får du lära dig att binda en vacker bukett med hjälp av spiralteknik. Att binda en bukett i spiral gör så att stjälkarna inte bryts eller kommer i kläm. Trixigt men kul! 

Materialet som används på kursen är material i säsong, dvs det som finns i vår natur och i trädgården under den årstid som kursen hålls. Förekommer det färska blommor under vintern så är det blommor som håller länge och som torkar fint. Dock kan tex lökväxter förekomma i buketterna under de säsonger som lökväxter finns att tillgå. Mycket av materialet som förekommer är torkat material, främst som jag torkat själv och plockat i min trädgård. 

På kursen får du även information om Slow Flower, blommor i säsong, svenska snittblommor och svenska snittblomsodlare. 

Dörrkrans

Här får du skapa en dörrkrans som kommer att pryda ditt hem och lysa upp de mörka vintermånaderna. Materialet som används är främst det som återfinns i naturen och i trädgården. Vackra fröställningar, nypon som torkar vackert, mossor och lavar, grenar mm samt torkade material som minner om sommaren.
Under hösten används en stålring som självklart går att återanvända.
Till vinterkransarna används en halmstomme som man klär med mossa eller granris som bas. Därefter jobbar man in vackra växtmaterial som ger en vintrig eller julig känsla.
Vårkransarna eller påskkranskarna har en stomme av björkris och i björkriset vävs vårens spirande lökar in. Ett härligt sätt att få sin egen personliga touch på sin ytterdörr.

Hårkransar till midsommar och andra festligheter

På den här kursen kommer du att få lära dig hur man binder blomsterkransar med säsongens material. Med säsongens material menar jag helt enkelt det som finns i vår natur och i trädgården under det tillfälle som kursen ges. Tex på sommaren så använder man både vilt- och trädgårdsplockat. På hösten så finns det vackra fröställningar och bär som man kan använda sig av. På vintern och den tidigare våren arbetar man med torkat material som tex örnbräken, brudslöja, gräs, eterneller.

Kryddor och krans

Kursen för dig som är intresserad av att lära dig mer om kryddor och dess olika användningsområden. Du blir presenterad för olika kryddor och örter samt deras användningsområden inom framför allt matlagning. Du kommer att få använda dina sinnen för att på bästa sätt kunna identifiera doft och smak. Ett och annat odlingstips kommer det säkert också bli för den som är intresserad.Avslutningsvis binds en kryddkrans som ett doftande minne.

Observera att denna kurs endast hålls under juni-september.

Julpyssel

Inför advent och jul så vill man gärna att känslan av värme och omtanke ska infinna sig. För många är denna tid också förknippad med stress och oro. Att sitta ner i en lugn miljö utan några måsten och låta händerna skapa kan få oss stressade människor att känna en stund av meditativt lugn.

På den här blomsterkursen kommer du att kunna välja mellan att skapa bara en sak eller flera om lusten faller på, dock är huvudaktiviteten att skapa en advents- eller julplantering. De andra sakerna är bonuspyssel som du betalar på plats för. Ta med dig en kruka eller skål som du vill plantera i. Du kan välja mellan olika växter och jullökar samt annat material i säsong. Har du något speciellt pynt som du vill ska vara med i ditt jularrangemang ta gärna med det.