Humlans Gröna

Min vision

Under min livsväg har intresset för blommor och mat har alltid funnits med mig. Att förena blommor och mat är självklart för mig. Jag är en kreativ själ med stor passion för trädgård, odling, matlagning, blommor och grönsaker. Inom dessa områden försöker jag jobba så miljö- och klimatsmart som möjligt.

Min ambition är att använda mig av så mycket som naturen ger. Odlar sommartid blommor som jag använder i mina floristiska binderier och har även ett samarbete med Bondbönans odlingar. Jag torkar mycket material från min trädgård för att kunna använda mig av under vintertid.

I mina floristiska arbeten och på mina kurser försöker jag använda mig av svenskodlade blommor i den mån det går. Jag vill också verka för att använda mig av blommor i säsong, vilket gör att det under vinterhalvåret finns färre sorters blommor att använda sig av som jag tidigare nämnde.

Tanken "från jord till bord - från bord till jord" genomsyrar mitt floristiska tänk. Att ta tillvara på det som finns i naturen, att inte slösa med resurser och att hitta kreativa lösningar som är hållbara för vår jord. Inspireras av Slow Flowers rörelsen som sakta men säkert växer fram i Sverige - främst hos snittblomsodlare men också börjar fler och fler florister hitta nya och mer hållbara sätt att arbeta inom sitt hantverksyrke.

Har arbetat som administratör vid Linköpings universitet, men valt att sadla om till florist. 2017-2018 läste jag till florist bland annat på Floristutbildarna i Stockholm. Har under min utbildning deltagit som elevassistent till flera av de större floristnamnen i Sverige. Deltog även under Nobelveckan 2018 och hjälpte till att göra blomsteruppsättningarna i Konserthuset till både Nobelkonserten och prisutdelningen. 

Under 2019-2020 gick jag en Slow Flowerutbildning på Gunnebo Slott. Ett av uppdragen vi hade under kursen var bland annat att blomstersmycka Gunnebo Slott. Under en veckas tid i oktober 2019 kunde man uppleva och se utställningen.
I mitt fotoalbum kan du se bilder som är tagna från utställningen samt även bilder från andra uppdrag.