Min vision

Under min livsväg har intresset för blommor och trädgård alltid funnits med mig. Min fritid har alltid kantats av det gröna och blev också efter många år inom olika branscher det jag ville arbeta med. Utbildade mig i vuxen ålder till florist på Floristutbildarna i Stockholm. En fantastisk utbildning med många och roliga uppdrag. Till exempel har jag assisterat flera av de större floristnamnen i Sverige samt deltagit under Nobelveckan 2018 där jag var med och skapade blomsteruppsättningarna i Konserthuset till både Nobelkonserten och prisutdelningen. 

Den senaste utbildningen jag deltog i var Slow Flowerutbildning på Gunnebo Slott. Slow flowerbegreppet tilltalar mig mycket. Att arbeta med blommor i säsong är en av mina hörnstenar i mitt företag. I mina floristiska arbeten och på mina kurser försöker jag använda mig av svenskodlade blommor i den mån det går. Jag vill också verka för att använda mig av blommor i säsong, vilket gör att det under vinterhalvåret finns färre sorters blommor att använda sig av som jag tidigare nämnde.

En annan av hörnstenarna är tanken "från jord till bord - från bord till jord". Att ta tillvara på det som finns i naturen, att inte slösa med resurser och att hitta kreativa lösningar som är hållbara för vår jord. Min ambition är att använda mig av så mycket som naturen ger. Odlar sommartid blommor som jag använder i mina floristiska binderier och har även ett samarbete med snittblomsbönder utanför Linköping. Jag torkar mycket material från min trädgård för att kunna använda mig av under vintertid.