Humlans Gröna

Jag som driver Humlans Gröna heter Humlan och är bosatt i Linköping med sambo och barn.

Mitt intresse för blommor och mat har alltid funnits med mig under min livsväg. Att förena blommor och mat är självklart för mig. Jag är en kreativ själ med stor kärlek för trädgård, odling, matlagning, blommor, grönsaker och hållbarhet.

Min ambition är att använda mig av så mycket som naturen ger. Odlar sommartid blommor som jag använder i mina floristiska binderier. Men jag använder mig också av det vår vackra svenska natur ger (inom ramarna för vår allemansrätt). I mina arbeten försöker jag vara så klimatsmart som möjligt och använda mig av svenskodlade blommor i den mån det går. Jag vill också verka för att använda mig av blommor i säsong, vilket gör att det under vinterhalvåret finns färre sorters blommor att använda sig av. Min idé "från jord till bord - från bord till jord" genomsyrar mitt floristiska tänk. Att ta tillvara på det som finns i naturen, att inte slösa med resurser och att hitta kreativa lösningar som är hållbara för vår jord. Är en stor fan av Slow Flowers rörelsen som sakta men säkert växer fram i Sverige - främst hos snittblomsodlare men också florister vill hitta nya och mer klimatsmarta sätt att arbeta inom sitt hantverksyrke.

Har arbetat som administratör vid Linköpings universitet, men valt att sadla om till florist. 2017-2018 läste jag till florist bland annat på Floristutbildarna i Stockholm. Har under min utbildning deltagit som elevassistent till flera av de större floristnamnen i Sverige. Deltog även under Nobelveckan 2018 och hjälpte till att göra blomsteruppsättningarna i Konserthuset till både Nobelkonserten och prisutdelningen. Ett fantastiskt uppdrag att få ha varit med om!

Har även deltagit i att blomstersmycka Gunnebo Slott där man under en veckas tid i oktober 2019 kunde se den fantastiska utställningen Slow Flowers. Också ett fenomenalt uppdrag att få ha varit med om!